utorak, 2. srpnja 2019.

U Europi se magla razilazi


Objavljeno: 28. lipnja 2019.
Danas Nick u Bukureštu (Rumunjska) govori na Konferenciji o otuđenju od roditelja. Vodeći rumunjski suci sudjeluju u raspravama o interdisciplinarnom pristupu u sudskom postupku u koji su uključeni maloljetnici u slučajevima otuđenja od roditelja. Konferencija se održava u zemlji gdje se problem otuđenja od roditelja dobro prepoznaje i gdje su pristupi rješavanja takvih slučajeva ugrađeni u zakonska rješenja.
Pravo djeteta da ima osobne odnose s roditeljem s kojim ne živi, neotuđivo je i ne može se ograničiti osim u iznimnim okolnostima koje propisuje zakon, okolnostima za koje je vjerojatno da će ugroziti fizički i psihološki integritet djeteta. Sukladno čl. 19, st.(2) Zakona br. 272/2004, sud može ograničiti odnose roditelja s djetetom u slučajevima kad je to u najboljem interesu djeteta. Štoviše, radi kontinuiteta ili održavanja odnosa djeteta s roditeljem i ostvarivanja programa susreta, sud u slučaju potrebe može odrediti niz mjera osiguranja (novčanu kaznu u slučaju kašnjenja u predaji djeteta drugom roditelju – čl. 20, st. (2) Zakona br. 272/2004, polog stvarnog ili osobnog jamstva od strane roditelja koji preuzima dijete čl. 20, st. (2)a) Zakona br. 272/2004 te polog putovnice ili osobnih isprava , st. (2)a) Zakona br. 272/2004.
Iz tih se zakonskih odredbi može zaključiti da se osobni kontakt roditelja sa svojim djetetom može ograničiti samo ako, objektivno, ponašanje i radnje toga roditelja ugrožavaju emocionalnu i fizičku sigurnost djeteta. Iz toga slijedi da je ocrnjivanje roditelja koji ne živi s djetetom zlostavljanje. Jednostavna činjenica da roditelj s kojim dijete živi osjeća antipatiju (koja može biti osobno manje ili više opravdana) prema drugom roditelju i ne želi da dijete ima blizak odnos s otuđenim roditeljem, ne samo da je razlog za ograničenje odnosa roditelja koji ocrnjuje drugog roditelja pred djetetom i djeteta, već je to emocionalno zlostavljanje djeteta. Zdrav emocionalni razvoj djeteta zahtijeva osjećajnu povezanost s oba roditelja, i stavljanje djeteta u položaj da ono odbija viđati jednog roditelja radi zadovoljenja potreba drugog, najčešće stvara unutarnji sukob i štetne posljedice u djetetovoj duši, vodeći u depresiju, suicidalne misli, nisko samopoštovanje, poremećaje ponašanja, itd.

Diljem Europe postoji pokret za bolje razumijevanje otuđenja od roditelja i kako se prema tome treba odnositi. S uključivanjem otuđenja od roditelja kao deskriptora za odnos roditelj-dijete u ICD-11 (International classification of diseases = Međunarodna klasifikacija bolesti), razilazi se magla oko problema djeteta u kojega se inducira psihološki splitting, kao mehanizam obrane nakon razvoda roditelja.
Kad smo u stanju raspravljati o stvarnosti onoga što otuđenje od roditelja čini djetetu, potreba za intervencijom postaje jasna. Niz godina naglasak je bio na tome utječe li roditelj na dijete da odbaci drugog roditelja namjerno ili je odbačeni roditelj na neki način tome pridonio. Ta rekla-kazala bitka koja prirodno nastaje pri raspadu obitelji, poticana je stalnim politički motiviranim prijeporima o Gardneru u središtu koje je odlučna kampanja ocrnjivanja stvorena radi uništavanja svakoga tko se približi istini o tome što zapravo otuđenje od roditelja jest.
Otuđenje od roditelja jest inducirana obrana splittingom u djeteta koja rezulira djetetovim priklanjanjem jednom roditelju u patološkom spoju koji ga čini zarobljenikom intra-psihičkog konflikta toga roditelja. Nus-proizvod toga spoja je odbacivanje drugog roditelja (Karen and Nick Woodall 2019)
Uklanjanjem političkih prijepora koji zamagljuju razumijevanje, stvarnost onoga čime se bavimo kad radimo s otuđenom djecom jest inducirano psihološki podijeljeno stanje uma djeteta. Nalaz kako je to induciranje nastalo, dio je diferencijacije, a tretman toga stanja uma je intervencija.
Prema ovom modelu razumijevanja, odbacivanje roditelja je nus-proizvod problema s kojim se dijete suočava, ono je signal koji nam govori da je nešto krivo u obiteljskom sustavu. Kad otuđenje od roditelja razumijemo iz toga kuta, ne samo da problem postaje jasan, jasna postaje i potreba za intervencijom. Dijete koje je u stopljenom patološkom savezu s roditeljem jest dijete kojem se ne pruža roditeljska briga kakvu ima pravo očekivati. Ne samo da je dijete koje je u patološkom savezu time podložno svim intra-psihičkim sukobima roditelja s kojim je u savezu (intra-psihičkim u smislu internaliziranim, dok sukob znači neriješeni psihološki problemi), ono je na silu stavljeno u položaj u kojem mora odbaciti zdravo roditeljstvo koje mu  pruža odbačeni roditelj.
U mojem radu tijekom niza godina na istraživanju toga kako dolazi do otuđenja od roditelja, svjesna sam da je psihološki splitting (podjela doživljaja u dobre i loše bez nijansi ambivalencije između toga dvoga), sila koja ga pokreće. Do nedavno nisam shvaćala koliko je to zaista moćna pokretačka sila i kako kulturološko i situacijsko okruženje u kojem obitelj živi pojačava splitting u djeteta. Kako smo sve bliži proživljenim iskustvima djece s induciranim psihološkim splittingom i stječemo sve veće razumijevanje kako podijeljeno stanje uma na jednom području vodi do podijeljenog stanja uma na drugim područjima, postaje sve jasnije da zamagljivanje problema pod krinkom sukoba oko kontakata i glasna borba zagovornika koji se protive rješavanju problema otuđenja od roditelja, prikrivaju istinu.
Djeca s induciranim psihološkim splittingom štite roditelja koji nije u dobrom psihičkom stanju, u neprilagođenoj dinamici odnosa pri kojoj se briše njihovo pravo na zdravo djetinjstvo.
Zato je otuđenje od roditelja zlostavljanje djeteta. Zato je magla bila prisutna tako dugo. Pravo djeteta na zdravo djetinjstvo izbrisano je tijekom pet desetljeća ili duljeg fokusa na problem otuđenja od roditelja kao spora oko 'kontakata', kad je u zbilji problem taj da djeca koja odbacuju roditelja koriste iducirani psihološki splitting kao obranu. Ta je obrana uzrok svih simptoma koje navodi Gardner i simptoma koje navodi Childress u svojem modelu i ona se inducira pritiskom na dijete koji dolazi iz obiteljskog sustava.
Mislila sam da je podjela roditelja na dobrog roditelja/lošeg roditelja značajka koja definira otuđenje od roditelja, no detaljnijom analizom došli smo do razumijevanja da je to samo projekcija djetetova vlastitog podijeljenog bića pri čemu dijete odbacuje loš dio i poriče ga, dok se njegovo svemoćno biće uzdiže na razinu kontroliranja obiteljskog sustava. Ova narcisoidna podjela, koja je u svojoj prirodi infantilna, uzrok je svih djetetovih simptoma otuđenja i nju se mora liječiti ako namjeravamo pomoći djetetu pri integraciji projiciranog splittinga na roditelje. Kad se provodi tretman splittinga, projekcija na roditelje povlači se i dijete je u stanju prihvatiti ljubav roditelja kojeg je odbacilo, čime dopušta blagotvorno opuštanje patološki stopljenog stanja uma djeteta.
Koliko bi lakše bilo kad bi dijete moglo upozoriti na induciranje psihološkog splittinga nakon raspada obitelji i kad bismo automatski započeli s postupkom procjene i diferencijacije, kao što se to radi kad dijete pokazuje simptome iz spektra autizma?
Umjesto toga provodimo tjedne, mjesece, ponekad i godine pokušavajući utvrditi što se dogodilo i tko je to prouzročio, a kao specijalisti na tome području provodimo vrijeme prisiljeni boriti se protiv napada na svoj ugled i kampanje ocrnjivanja.
Tko bi obavljao ovaj posao koji je toliko izazovan i često poguban za našu dobrobit, karijeru i ugled?
Odgovor na to pitanja jest da oni koji razumiju zamagljivanje koje skriva stvarnost zlostavljanja djece razvedenih i rastavljenih roditelja ne mogu i ne žele stati dok se magla ne raziđe. Zato što nam to ne dopušta naša svijest o šteti koja se nanosi djeci koja pate od induciranog psihološkog splittinga.
U Rumunjskoj su daleko ispred nas u Velikoj Britaniji i puno se može naučiti od naših kolega tamo. Rad Simone Vlădică Ph.D koja je jedna od najzaslužnijih za promjene u Rumunjskoj i koja je organizirala ovu Konferenciju velik je i iznimno smo ponosni na njezina postignuća i zahvalni za to što s njom radimo na razini Europe.
U Hrvatskoj, gdje za nekoliko tjedana Family Separation Clinic, skupa s našim kolegama iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba održava javno predavanje o otuđenju od roditelja postoje stalni teški izazovi takvim spoznajama. I tu se magla razilazi ali je još puno posla pred nama i našim kolegama koje vodi Prof. Dr. Gordana Buljan Flander, snažna zagovornica pozitivnih promjena u Europi s kojom je neizmjerno zadovoljstvo raditi.
Dok radimo s kolegama koji razumiju, jači smo i naše zdravlje i dobrobit zaštićenu su uzajamnom brigom i odlučnošću da dovedemo do promjena u životima djece razvedenih i rastavljenih roditelja diljem Europe.

EAPAP Vijesti: Odbor EAPAP sastaje se u Švicarskoj u kolovozu da bi nastavio rad na razvoju edukacije i standarda intervencija slijedom Konferencije u Londonu prošle godine. Dokumenti o standardima prakse na ovom području na ovom će se sastanku usvojiti i o tome ću izvijestiti.
Članovi Odbora EAPAP: https://www.eapap.eu/board/ ili here

EAPAP Dokument o primjeni terapije u slučajevima otuđenja od roditelja https://www.eapap.eu/statements/ ili here
_______________________________________

Broj komentara: 20:

  1. NAJBOLJI ONLINE LJUBAVNI SPELL CASTER JE DOBIO SVOJ LJUBAVNIK, MUŠKO, ŽENU, DJEVOJČICU ILI BOYFRIEND BACK. DODAJTE NJEGOVO POGON NA WHATSAPP: +2349083639501
     -Email- blackmagicsolutions95@gmail.com
    Pozdrav svima Am Christian Hofman, ja sam iz SAD-a. Radim za međunarodne tvrtke Apache Corporations, upoznao sam Babu Nosu na svom putovanju u Afriku, otišao sam tamo na ugovor Pregovori i izgubio sam u drugoj tvrtki, bio sam uništen i slomljen, a prije samo nekoliko mjeseci bio sam razveden, moja žena je otišla s mojom djecom i ovaj posao je bio moj put natrag u dobar život i vraćanje moje obitelji. Nakon moje konzultacije s Babom Nosom, izveo je čaroliju za mene i ja sam dobio ugovor i nekoliko mjeseci kasnije moja supruga i djeca su mi se vratili i sve sam to dugovao duhovnoj čaroliji i moćima Baba Nosa. Ja sam svjedok baba Nose, duhovnog oca mnogih velikih ljudi. za bilo koji od vaših duhovnih problema i to će biti riješeno. Može vas obogatiti bez krvnih rituala, vratiti vašu bivšu ženu, bivšu suprugu, bivšu prijateljicu ili djevojku samo ako danas možete pisati ili WhatsApp baba Nosa
       2349083639501. ako imate problema sa sljedećim?;
    (1) Ako želite svog bivšeg natrag.
    (2) ako uvijek imate loše snove ili seks u snu.
    (3) Želite biti promaknuti u svom uredu.
    (4) Ako vam je potrebna moć da osvojite sudski predmet
    (5) Bilo koji oblik čarolije
    (7) Čarolija zapovjednog tona
    (8) Zaštitni prsten

    OdgovoriIzbriši
  2. Pozdrav prijatelji, moje ime je Šefik Džaferović. Ja sam iz Sarajeva. Ovdje sam da širim dobre vijesti potrebitima. Bila sam depresivna kada me je supruga ostavila zbog drugog muškarca, jer sam tražila da prestanem s radom jer sam imala rak i ja sam pukla. Oduzela mi je jedinu kćer, pa mi je jedina opcija bila da umrem, pokušala sam je nazvati, ali ignorisala me, poslala sam joj tekstualne poruke i odjednom mi je odgovorila i rekla da je više ne zovem ili šaljem, pa ću jednog dana stupiti u kontakt sa moj prijatelj na Facebooku i objasnio sam mu svašta, a rekao mi je i da je imao iste probleme i prije toga, upoznao me s urokom za čaroliju zvanim Doctor osagiede, poslao mi je svoj lični e-mail i kontaktirao sam ga putem [doctorosagiede75@gmail.com] a on mi je brzo odgovorio objasnio sam mu svoje probleme i rekao mi je da se ne brinem da je to učinio za toliko mnogo ljudi koji nikada nisam vjerovao u čaroliju, ali prevario sam se da bih ga pokušao uvjeravao me 24 sata da baci čaroliju i izliječi me od raka i nađi mi bolji posao i odjednom mi je poslao lijekove za svoju bolest, uzeo sam ga samo 2 dana i bio sam slobodan. Sljedećeg dana nisam vjerovao svojim očima, neko je pokucao na moja vrata i nisam tog dana nikoga očekivala, odjednom je to bila moja žena rasplakala sam se i nisam mogla to podnijeti, molila sam se i tražila mi oproštenje, odmah sam dobila poziv od svoje kompanije u kojoj sam radila godinama, a promaknuta sam u mjesto direktora paragonske kompanije u SAD-u, molim vas da mi pomognete zahvaliti doktoru osagiede za obnavljajući sve što sam prije izgubio, molim vas da savjetujem svima kojima je potrebna pomoć da se jave liječniku osagiede putem njegovog osobnog e-maila na [doctorosagiede75@gmail.com] ili whatsapp na +2349014523836 hvala Bogu da blagoslovi one kojima treba vremena da pročitaju ovo svjedočenje i sretno

    OdgovoriIzbriši
  3. Pozdrav, sezonski pozdrav svim mojim prijateljima, ovdje sam da vam kažem malo o tome kako sam vratio svoj hsnabd uz pomoć sjajnog čovjeka po imenu Dr. Amiso. Moje ime je Božena Miho, iz Splita, Hrvatska. Nakon deset godina braka, moj suprug i ja vodili smo svađu ili drugu, sve dok me napokon nije napustio i preselio u Teksas, da budem s drugom ženom. Osjetio sam da mi je život gotov i moja djeca su mislila da više nikada neće vidjeti oca. Pokušala sam biti snažna samo za djecu, ali nisam mogla kontrolirati bol koja me muči, srce mi je bilo ispunjeno tugom i bolom, jer sam zaista bila zaljubljena u svog muža. Svaki dan i noć razmišljam o njemu i uvijek želim da mi se vrati, stvarno sam se uznemirio i trebala mi je pomoć, pa sam potražio pomoć na mreži i naišao sam na web stranicu koja je sugerirala da Dr.Amiso može pomoći da vratim predmete brzo. Tako sam osjećao da ću ga probati. Kontaktirao sam ga i on mi je rekao što da radim, a ja sam to učinio, a onda je za mene napravio ljubavnu čaroliju. 48 sati kasnije suprug me stvarno zvao i rekao mi da mi toliko nedostaje mene i djeca, tako nevjerojatno !! Tako se vratio istog dana, s puno ljubavi i radosti, i ispričao se zbog svoje greške i zbog boli koju je nanio meni i djeci. Od tog dana naš je brak sada bio jači nego prije, a sve zahvaljujući Dr.Amisu. on je tako moćan i odlučio sam podijeliti svoju priču na internetu da je Dr.Amiso pravi i moćan rezač štapova da ću se uvijek moliti dugo živjeti kako bi pomogli svojoj djeci u vrijeme nevolje, ako ste ovdje i trebate svog Ex-a nazad ili se vaš muž preselio u drugu ženu, želite biti prepoznati u svijetu ili o problemu s rakom, želite se vjenčati s ljubavnikom po vašem izboru ili slučajevi razvoda, zdravstveni ili bračni problemi, promicanje posla i uspjeh, uopće ništa, nemojte odustani, prestani plakati, odmah se obrati ovom moćnom čarobnjaku. Evo njegove osobne adrese e-pošte na: herbalisthome01@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  4. dobri prijatelji prijatelji, nije problem bez rješenja, ali samo traženje pomoći s pravih mjesta, moj brak je dobio užasan nered jer me je supruga ostavila s drugim muškarcem nakon 5 godina braka, a šokantna je stvar što nismo "Nemam nikakav oblik nerazumijevanja, znam odmah da nešto nije bilo tako, jer molim je da se vrati kući, ali ona me odbija i neobično tretira, natjerala me da potražim pomoć i imala sam sreću da pristanem na promjenu čarolije. kontaktirao putem interneta, odbio je čovjeka koji mi je rekao kako mu je čarobnjak Dr.Sango pomogao da dobije velike dobitke na lutriji. Primio sam kontakt sa Dr.Sangom i objasnio mu njegovu situaciju. Postavio mi je nekoliko pitanja na koja dajem točne odgovore, dao sam i novac za kupovinu predmeta koje će koristiti za rad, a nakon tri dana razgovarao sam sa suprugom. Povratak sa mnom kući je čudo. kontaktirajte Dr.Sango za bilo koji pravopisni rad. kontaktirajte Dr.Sango na njegov email spellspecialistcaster937@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  5. PROFESIONALNI UTAKMICA IGRE U KOJEM VAM MOŽE POMOĆI S LJUBAVOM, PROKLETITE LJUBAV ZA PLAĆANJE NAKON RAZLOGA SLUČAJA / RAZLIKA AKO JE VAŠA SITUACIJA BESPLATNA! KONTAKTI: Dr.Sango AKO SU NEKI NAJBOLJI LISTOPAD OKTOBRA online i rezultat je zajamčen 100%.
    Nakon 3 godine interakcije s prijateljem, moj prijatelj je počeo izlaziti s drugim muškarcima i pokazivati ​​mi hladnu ljubav. Nekoliko puta mi je prijetila da će raskinuti sa mnom ako se usudim pitati je o njegovoj vezi s drugim muškarcima, bila sam potpuno devastirana i zbunjena dok mi stari prijatelj nije rekao o čaroliji putem interneta Dr.Sangou, koja je silama ljubavi, pomaže ljudima da riješe problem svoje veze i braka. Čarolije, u početku sam sumnjao da li tako nešto ikad postoji, ali odlučio sam ga pokusati. Kad sam ga kontaktirao, rekao mi je sve što trebam učiniti i učinio, a on mi je pomogao da izgovorim pravopis Ljubavi i u roku od 48 sati moja se djevojka vratila k meni i počela se ispričavati, sada je prestala ići muškarcima i je sa mnom za dobro i stvarno. Kontaktirajte ovog velikog pisca o svojoj vezi ili problemima u braku.
    Ovo je njegov kontakt. Možete ga kontaktirati samo na e-mail adresu spellspecialistcaster937@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  6. Moje ime je Enar
    Tako mi je drago što je moj brak obnovljen. Moja bivša supruga vratila se kad je mene i naše dvoje djece ostavila drugom muškarcu. Bio sam sretan što sam upoznao dr. Pelara kao i on da pomognem mnogim ljudima da povrate svog ljubavnika, pa se obratim njemu da mi pomogne i on. evo kako mi je Dr.Pellar pomogao vratiti svoju ženu. Hvala vam dr. Pelar, jer nisam mislio da će mi se bivši suprug vratiti tako brzo. Najbolji ste i najbolji na svijetu. Ako ste ovdje i trebate svog bivšeg ljubavnika ili vam se djevojka preselila u drugog muškarca, ne plačite više, kontaktirajte ovog moćnog pisca. Hvala vam! E-adresa: drpellar@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  7. Moj se vjerenik prošli tjedan razdvojio sa mnom tako da se potpuno promijenilo, nisam jeo ni razgovarao s nikim, mnogo sam plakao, bio sam toliko depresivan i naglasio da sam se uplašio zbog stresa i depresije u bolnici dok jednog dana tražio sam ljubavne savjete na mreži, jer jako volim i skrbim za njega i samo želim da budemo ponovno zajedno kao par i želim da nastavimo zauvijek, tada sam našao moćnog pisca pravopisa zvanog dr. Pellar koji riješio je toliko problema u odnosima, a zatim mi je rekao da će se moj zaručnik vratiti za 24 sata kad izvrši čaroliju pomirenja. Nikad nisam vjerovao u to dok me financije nisu zvale telefonom i rekli da želim da se vratimo i da živimo zajedno zauvijek. Sad sam presretna što mi je dr. Pellar vratio svoje financije. Puno hvala dr. Pellar. Doktor vam može pomoći ako imate bilo kakvih problema, možete se obratiti doktoru samo na njegov e-mail; drpellar@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  8. Moj se vjerenik prošli tjedan razdvojio sa mnom tako da se potpuno promijenilo, nisam jeo ni razgovarao s nikim, mnogo sam plakao, bio sam toliko depresivan i naglasio da sam se uplašio zbog stresa i depresije u bolnici dok jednog dana tražio sam ljubavne savjete na mreži, jer jako volim i skrbim za njega i samo želim da budemo ponovno zajedno kao par i želim da nastavimo zauvijek, tada sam našao moćnog pisca pravopisa zvanog dr. Pellar koji riješio je toliko problema u odnosima, a zatim mi je rekao da će se moj zaručnik vratiti za 24 sata kad izvrši čaroliju pomirenja. Nikad nisam vjerovao u to dok me financije nisu zvale telefonom i rekli da želim da se vratimo i da živimo zajedno zauvijek. Sad sam presretna što mi je dr. Pellar vratio svoje financije. Puno hvala dr. Pellar. Doktor vam može pomoći ako imate bilo kakvih problema, možete se obratiti doktoru samo na njegov e-mail; drpellar@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  9. Moj bivši i ja smo prekinuli prije godinu i dva mjeseca i bila sam u šestom mjesecu trudnoće. Oboje se volimo i to je za mene bio šok i stvarno mi je slomio srce. Pokušao sam ga nazvati i obje njegove linije su bile isključene. Pokušao sam ga dobiti na društvenim mrežama, ali me je izbrisao s njih. Svakodnevno sam plakala i plakala jer sam ga jako voljela. Sve dok nisam rodila i dijete imala godinu dana, nisam mogla vratiti ljubav. Opet sam bila zbunjena. Ne znam šta da radim, a takođe sam ostala bez posla i nemam novca za brigu o bebi. Bila sam jadna u životu pa sam plakala svojoj sestri i rekla joj svoj problem i rekla da zna za jednog moćnog bacača čarolija DR Isikolo koji joj je pomogao kad nije mogla zatrudnjeti. Kontaktirao sam ga e-poštom i rekao mi je da će mi pomoći i rekao mi je da je žena bacila uroke na mog muškarca i rekao da će mi pomoći da razbijem čaroliju, tako da će mi se moj čovjek vratiti i zauvijek biti moj. Za mene je bilo veliko iznenađenje da se sve što je rekao ostvario. Moj čovjek mi se odmah vratio, rekavši da bih mu trebao oprostiti. Šaljem veliko hvala ovom moćnom i pravom bacaču čarolija. Molim se za njega da poživi dugo i učini još svog divnog posla. Ako imate bilo kakav problem koji vas ometa u životu, morate kontaktirati ovog moćnog bacača čarolija DR Isikolo! On vam može pomoći. Neće vas razočarati, dajem vam 100% garanciju da će vam pomoći. Evo njegovog kontakta: Pošaljite mu e-poruku na: isikolosolutionhome@gmail.com Možete ga WhatsApp poslati i na +2348133261196.

    OdgovoriIzbriši
  10. Pozdrav svima koji čitaju ovo svjedočenje. Zovem se Alina Giggs. Suprug me odbio nakon sedam (7) godina braka samo zato što je druga žena imala magiju da njime manipulira. Jednog dana kada sam čitao putem interneta, vidio sam nekoliko svjedočenja različitih ljudi koji su pričali o dr. Ogundeleu, oni koji loše govore o njemu su oni koji ga ne vole previše, on je moćan bacatelj čarolija, ljudi svugdje o njemu pričaju kako on pomaže im u problemima u vezi, pa sam kontaktirao i dr. Ogundelea za pomoć na njegovom WhatsAppu: +27638836445. Rekao mi je da se ne brinem da će mi se suprug vratiti nakon 24 sata kada završi, netom nakon svog posla, suprug me nazvao telefonom i tražio oprost, veliko čudo koje je učinio dr. Ogundele, drago mi je da vas sve obavijestim da ovaj bacač uroka ima moć vratiti ljubavnike i riješiti druge probleme u vezi. Zbog njega sam sada sretna sa svojim suprugom, zahvaljujući dr. Ogundeleu. Ako trebate pomoć, kontaktirajte ga na njegovom Viberu i WhatsAppu: +27638836445.

    OdgovoriIzbriši
  11. Zovem se GRADIŠKI iz hrvatske, suprug i ja smo zajedno više od 12 godina u zadnjih nekoliko tjedana, imam problema s njim, ne sviđa mi se ovaj čovjek i želim se udati za njega, ali s vremena na vrijeme Vrijeme se osjećam pomalo zbunjeno zbog toga i pitao je je li vjeran vezi ... Sve dok jednog dana nisam došao kući kasno jer sam izašao s prijateljima (suradnicima), a kad sam bio kod kuće, stvarno se ljutio na mene jer je saznao da izlazim s nekim muškarcima, pa me ostavio kući i obećao da se nikad neće vratiti, stvarno sam se osjećao loše, ali zadržao sam to za sebe i nisam ga dijelio s drugima. I vratio se svom dugogodišnjem bivšem ljubavniku izjavivši da je bolji i iskreniji od mene. Dok sam bio na mreži na Facebooku, vidio sam svjedočenje velikog ljubavnika, liječnika Dr.Alabe, o tome kako pomaže drugima koji su u istoj situaciji sa mnom, nikad mu nisam vjerovao, ali nešto u meni je samo reklo da bih to trebao probati i kontaktirao ga je i rekao mu o onome što prolazim kroz samo se nasmijao i rekao da se ne bih brinuo da ću od 15 sati primiti njegov poziv, i zaista ne dugo, nazvao ga je rekavši mi da mu je žao što je učinio i da bismo se trebali vratiti, prvo sam pomislio da je to šala sve dok nije došao k meni obećavajući, trenutno smo oboje zaista sretni zajedno i obećavam sebi da ću to podijeliti s cijelim svijetu, ovo je njegova adresa e-pošte: dralaba3000@gmail.com ili ga možeš kontaktirati putem whatsappa: 2349071995123 želim ti sve najbolje ....

    OdgovoriIzbriši
  12. Stvarno je uspjelo i ponosan sam što sam svjedok toga. Vidio sam post o tome kako je vratila svog muškarca kroz DR WALE. Pomogao joj je da vrati bivšeg supruga. Moji su se razveli od mene prije 2 godine da bih živjela s drugim muškarcem i pokušavam je pustiti, ali nisam mogla, pa pokušavam učiniti puno stvari da je vratim ona mi se neće vratiti. Jednog dana posjetim forum za nekoliko savjeta za oporavak i tamo sam vidio ženu kako svjedoči kako joj je DR WALE pomogao da vrati svog muškarca nakon što se povezao s čarolijom druge žene, a DR WALE joj je pomogao. Početak koji nikada nisam vjerovao u duhovni rad, nevoljko sam ga pokušavao, bio sam očajan, kontaktiram ga i objasnim mu svoje probleme, na moje najveće iznenađenje, DR WALE mi je pomogao da pronađem svoju ženu nakon 2 dana, a sada je moja veza sada savršena. kao što je obećano. Trajna restauracija bivšeg ne samo da vraća nekoga koga volite, već i ujedinjuje osjećaje ljubavnika s činjenicom da ste sretni s tom osobom. Moja me žena sada tretira kao kralja i uvijek kaže da me stalno voli. Ako prolazite kroz poteškoće u svojoj vezi, DR WALE može vam pomoći u pomoći pri sklapanju braka, OBRATITE SE S NJIM WhatsAppom / Nazovite ga na +2347054019402 ili EMAIL: drwalespellhome@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  13. Žao mi je što sam ovo stavio na internet, ali ne preostaje mi ništa drugo nego ispuniti obećanje dr. ALABI, moćnom bacaču čarolija koji mi je pomogao vratiti svog bivšeg supruga koji je već bio odsutan dva tjedna bez pozdrava meni. tako bolno iskustvo za mene jer je on moja prva ljubav i moj se život vrti oko njega, ali kad me ostavio zbog druge dame, dijelila sam suze i pokušavala sve da zaboravim na njega, ali duboko u srcu bilo je tako nemoguće jer sam ga voljela toliko unatoč boli od koje sam patila. Jedne vjerne večeri pročitao sam komentar o dr. ALABI, moćnom bacaču čarolija koji može pomoći vratiti bivšeg ljubavnika ili okupiti slomljeni dom i još mnogo toga, u početku je to bilo poput šale jer nikada nisam vjerovao u magiju. i Dr. ALABA mi se dokazuje dovodeći njezina muža kući kući nakon dva dana njegove ljubavne čarolije na mog supruga. hvala dr. alabi što me ponovno učinio kompletnom ženom i vratio mog izgubljenog ljubavnika, nastavit ću dijeliti ovo kome će možda biti važno popraviti sve u braku, umjesto da dijelim suze ili prolazim kroz srčani udar, samo ljubazno kontaktirajte dr. ALABU NA njegovoj kontakt e-adresi u nastavku (dralaba300@gmail.com), samo ga kontaktirajte i pogledajte što može učiniti. WhatsApp možete nazvati i putem njegovog broja +2349071995123. Sretno vama onima koji ikad daju ovo suđenje. Pozdrav! Samo ljubazno kontaktirajte dr. ALABU na njegovu kontakt e-adresu ispod (dralaba300@gmail.com), samo ga kontaktirajte i pogledajte što može učiniti.
    WhatsApp možete nazvati i putem njegovog broja +2349071995123 sretno vam bilo

    OdgovoriIzbriši
  14. Zovem se Edith Wood, želim svima reći o dr. Ogundeleu, velikom čovjeku koji je u roku od 24 sata vratio mog supruga za mene svojim moćima, kako moćnog bacača čarolija, ako vam treba pomoć na bilo koji način. Savjetujem vam da ga kontaktirate putem WhatsApp-a ili Viber Chat-a: +27638836445. Mail: ogundeletempleofsolution@gmail.com. Ima moć da riješi bilo koji problem, vezu, ljubav ili bilo koju bolest. Tako super i stvaran vratio je mog supruga koji me napustio prije 9 godina svojom čarolijom.

    OdgovoriIzbriši
  15. Bok, ja sam Lucija Marko, ovdje sam da bih cijelom svijetu prenio ovu dobru vijest o tome kako sam vratio ljubav svog supruga. Bila sam izbezumljena kad me prošli mjesec ljubav ostavila zbog druge djevojke, ali kad sam našla prijatelja koji me upoznao s liječnikom Alabom, velikim glasnikom, razgovarala sam s njim o svom problemu, kako me je suprug napustio i kako moram dobiti posao u vrlo velikoj tvrtki. Samo mi je rekao da sam došao na pravo mjesto da ću dobiti želju srca bez ikakvih nuspojava. Rekao mi je što bih trebao učiniti, nakon što je to učinjeno, sljedeća dva dana, moja me ljubav nazvala telefonom i rekao mi izgovore da živim prije sada, a sljedeći tjedan nakon što me ljubav zvala da molim za oproštenje, bila sam pozvan na razgovor u moju omiljenu tvrtku, morao sam raditi kao nadzornik. Tako sam sretna i shrvana da moram reći cijelom svijetu o tome kako mi dr. Alaba pomaže da dam svom srcu deseir. Doktor Alaba stručnjak je za sve vrste uroka i dobre magije. Ako trebate bilo kakvu pomoć, obratite se dr. Alabi na sljedeću e-adresu: dralaba3000@gmail.com ili ga možete dobiti putem Whatsappa: +2349071995123. želim ti sve najbolje

    OdgovoriIzbriši
  16. Obećala sam da ću ispričati svoje svjedočenje po cijelom svijetu kad mi se moj čovjek vrati i moj muž dođe baš onako kako mi je rekao DR ISIKOLO kad mi je pomogao. Napravio sam pravi izbor što sam kontaktirao DR ISIKOLA, velikog čarobnjaka koji vam može pomoći u rješavanju vaših problema. Moj me čovjek ostavio da patim i nikad nisam vjerovala da će mi se opet vratiti, ali kad sam kontaktirala dr. ISIKOLA, uvjerio me da će moj čovjek opet doći. pridržavao sam se postupaka i bez oklijevanja, on je obavio posao koji je vratio ljubav i sreću koju smo dijelili. Moj muž mi je otrčao za 48 sati moleći za oprost, a ja sam potvrdila da su njegove moći tako stvarne. Bio sam toliko iznenađen da je čarolija djelovala baš kako mi je rekao. Ovo je tako nevjerojatno i želim da vjerujete jer je DR ISIKOLO tako stvaran i pozivam vas da ga odmah kontaktirate na njegovu e -poštu kako bi vam i on mogao pomoći onako kako je pomogao meni. e -pošta: isikolosolutionhome@gmail.com Također mu možete poslati WhatsApp/Viber na +2348133261196.

    OdgovoriIzbriši
  17. Pozdrav prijatelji, moje ime je Anna Andreeva. Ovdje sam da prenesem dobru vijest potrebitima. Bio sam depresivan kad me supruga napustila zbog drugog muškarca, jer sam tražio da prestanem raditi jer sam imao rak i slomio sam se. Oduzela mi je jedinu kćer, pa mi je jedina mogućnost bila da umrem, pokušao sam je nazvati, ali me ona ignorirala, poslao sam joj SMS i odjednom mi je odgovorila i rekla da je više ne zovem niti šaljem, pa jednog dana Ući ću u kontakt sa svojim prijateljem na Facebooku i sve sam mu objasnio, a on mi je rekao da je i ranije imao iste probleme, upoznao me s čarolijom za čaroliju koja se zove doktor Alaba, poslao mi je svoj osobni e -mail i kontaktirao sam ga putem [ dralaba3000@gmail.com] i brzo mi je odgovorio, objasnio sam mu svoje probleme i rekao mi je da se ne brinem što je to učinio za toliko ljudi koji nikada nisu vjerovali u magiju, ali pogriješio sam pokušavajući ga uvjeriti 24 sata da glumi čarolija i izliječi me od raka i nađi mi bolji posao i odjednom mi je poslao lijekove za svoju bolest, uzela sam ga samo 2 dana i bila sam slobodna. Sljedeći dan nisam mogao vjerovati svojim očima, netko mi je pokucao na vrata i nisam očekivao nikoga taj dan, odjednom je moja žena plakao i nisam mogao izdržati, molio sam se i tražio oproštaj, odmah sam nazvao me iz moje tvrtke u kojoj sam godinama radio, a unaprijeđen sam na mjesto direktora jedne tvrtke za paragone u SAD -u, molim vas pomozite mi zahvaliti dr. Alabi što mi je vratio sve što sam prije izgubio, možete ga kontaktirati i putem whatsappa / viber sa svojim telefonskim brojem: +1 (580) 373-2215.

    OdgovoriIzbriši
  18. Želim ovdje svima ispričati kako je DR WALE promijenio moju sudbinu. Gotovo petnaest godina radila sam kao prodavačica u automobilskoj tvrtki i jedva sam dobivala proviziju za plaćanje računa dok je određena kolegica u umu kupovala kuće. Bio sam zbunjen oko nje jer su svi bili zavidni na tome koliku je proviziju napravila. Nisam shvaćao što nije u redu jer sam bio dobar u svom poslu i nije bilo ničeg dodatnog što je radila što ju je činilo drugačijom i skoro pet godina nisam mogao skupiti hrabrosti da joj se izrazim. Jednog dana dok me odvezla, molio sam je da mi da neke savjete i odlučio učiti od nje, ali ona je rekla da sam bolji u poslu, što me dodatno zbunilo jer je očito bila bolja. Nakon mnogih razgovora, obavijestila me o DR WALE-u koji joj je izveo čaroliju sreće što ju je učinilo izuzetnom. Dala mi je njegov kontakt i zamolila me da razgovaram s njim i učinim sve što on traži od mene. Prošlo je sedam mjeseci i upravo sam kupio svoju prvu kuću i uštedio dovoljno novca da svoje blizanke pošaljem na fakultet. Bio sam slomljen i beskućnik i nikad ne bih zamislio da ću tako brzo posjedovati dom. Hvala DR WALE. Zamolite ga za pomoć i uz njegovo dopuštenje ostavljam njegov direktni kontakt broj WhatsApp / Viber : +2347054019402 ILI Email : drwalespellhome@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  19. Želim reći veliku zahvalnost DR WALE-u za divan posao koji je učinio za mene pomažući mi da spasim svoj brak, moj muž je tražio pismo za razvod zbog malog nesporazuma koji smo imali u posljednjih nekoliko mjeseci, a ja nikada htjela sam ovo jer toliko volim svog muža i sva naša investicija bila je zajednički posao i ne želim biti daleko od svoje obitelji i svoje dvoje ljupke djece. Moj prijatelj mi je rekao o DR WALE-u i kako joj je također pomogao oko njezinih bračnih problema, pa sam ga morala kontaktirati jer želim spriječiti svog muža da dovrši pismo za razvod i želim zadržati svoju obitelj na okupu i nakon što sam ga kontaktirala, ja Rečeno mi je što trebam učiniti i kada sam trebala početi vidjeti rezultat, učinila sam kako je DR WALE uputio i nakon nekoliko dana moj muž me nazvao i počeo tražiti moj oprost i sve mi je bilo kao san i mi smo ponovno svi zajedno žive sretno zahvaljujući DR WALE-u. Kontaktirajte ga danas za bračnu pomoć putem WhatsApp/Viber broja: +2347054019402 ili e-pošte: drwalespellhome@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  20. Moje ime, maya elijah Nakon 12 godina braka, moj muž i ja smo se svađali na ovaj ili onaj način dok me konačno nije napustio i preselio se u Kaliforniju da bude s drugom ženom. Osjećala sam se kao da je moj život gotov i da su moja djeca mislila da nikada više neće vidjeti svog oca. Trudila sam se biti jaka samo prema djeci, ali nisam mogla obuzdati bol koji je mučio moje srce, srce mi je bilo ispunjeno tugom i bolom jer sam zaista bila zaljubljena u svog muža. Razmišljam o njemu svaki dan i noć i uvijek želim da mi se vrati, bila sam jako uznemirena i trebala sam pomoć, pa sam potražila pomoć na internetu i naišla na web stranicu koja sugerira da bi dr. Alaba mogao pomoći svojoj bivšoj bivšoj da se vrati. Stoga sam osjetio da bih trebao pokušati. Kontaktirao sam ga i rekao mi je što da radim. Učinila sam to i onda mi je napravio ljubavnu čaroliju. 48 sati kasnije moj suprug me stvarno nazvao i rekao mi da i njemu jako nedostaju djeca, tako nevjerojatno!! Dakle, vratio se tog dana, s puno ljubavi i radosti, i ispričao se za svoju pogrešku i bol koji je nanio meni i djeci. Naš brak je bio jači nego prije, a sve zahvaljujući dr. alabi. Toliko je moćan i odlučio sam podijeliti svoju priču na internetu da je dr. Alaba bio pravi i moćni čarobnjak. Uvijek ću se moliti da ona živi dugo pomažući svojoj djeci u trenucima potrebe, ako ste ovdje i trebate se vratiti bivšem ili je vaš muž prešao na drugu ženu, prestanite plakati, odmah kontaktirajte ovaj moćni pravopisni kotačić. Ovdje je njegova kontakt adresa e-pošte na: {dralaba3000@gmail.com} ili WhatsApp / viber preko njegovog kontakta ispod +1(425) 477-2744 Hvala dr. alaba.

    OdgovoriIzbriši