subota, 26. ožujka 2016.

Podrška djeci i obiteljima pogođenim otuđenjem djeteta od roditelja

Na ovom ćemo blogu objavljivati prevedene radove dr Karen Woodal, kliničke psihologinje koja se bavi tretmanom djece i obitelji pogođenih otuđenjem djeteta od roditelja, koja piše knjige i piše blog na kojem nesebično dijeli svoje veliko znanje i iskustvo – na engleskom jeziku.

Voditeljica je Family Separation Clinic u Londonu.
Za prevođenje i objavljivanje na hrvatskom, imamo njezino odobrenje, uz uvjet objavljivanja poveznice na izvornik.

Radi rastućeg problema pojavnosti odbacivanja roditelja od strane djeteta tijekom i nakon razvoda, osnovana je i skupina PASG (Grupa za proučavanje otuđenja od roditelja), web stranica: http://pasg.info/ gdje su navedeni brojni radovi i objavljene knjige vodećih svjetskih stručnjaka koji se bave otuđenjem djeteta od roditelja.

Njezin duboki uvid u problem, u dječju i ljudsku psihu, razumijevanje i odlučnost pri rješavanju problema dovode do značajnih promjena u Velikoj Britaniji. 

Kako se danas, uz najnovije spoznaje neuroznanosti, zna da iskustvo zlostavljanja čini i kratkoročnu i dugoročnu štetu i mijenja strukturu mozga i osobnost, te da se prenosi generacijama dalje, od iznimne je važnosti zaštititi svakoga, a posebice djecu od zlostavljanja.

Njezin doprinos smatramo značajnim za lakše dijagnosticiranje i tretman zlostavljanog djeteta.

Ovim ne zagovaramo njezin pristup kao jedini ispravan, ali smatramo da obavlja iznimno vrijedan posao u rasvjetljavanju i rješavanju problema s kojim se suočavaju otuđena djeca, roditelji i obitelji.

Family Separation Clinic može se kontaktirati e-mailom, a osim brojnih usluga podrške obiteljima u Velikoj Britaniji, Family Separation Clinic omogućuje i vođenje otuđenih roditelja diljem svijeta putem Skype-a.

https://karenwoodall.wordpress.com/